Gebak met mangojam
Dit zijn glutenvrije nootrepen met een pudding-kaascrème en heerlijke appel- en mangogelei. Gezond, lekker en er goed uitzien.
Ingrediënten
Tekst
- 6 stukjes ei
- 40 g Riet suiker
- 20 g Vanillesuiker
- 1⁄2 Artikel vanille-aroma
- 120 g Gemalen walnoten
- 20 g Je hebt geen proteïne nodig
- 1 Artikel Bakpoeder
Vulling
- 400 ml melk
- 1 verpakking vanillepudding
- 20 g vanille-eiwit
- vanille Flavdrops of vervangen door zoetstof
- 200 g Roomkaas smeersel
- 230 g Appel mango gelei
Laatste folders
Procedure
We kloppen stijf schuim uit de eiwitten en een snufje zout.
Klop de dooiers op met de suikers en het aroma tot een schuim. Voeg afwisselend droge ingrediënten en sneeuw toe aan het dooiermengsel.
We verdelen het bereide deeg gelijkmatig over een grote bakplaat bekleed met bakpapier en besproeid met kokosolie.
We bakken op 180 graden gedurende 10 minuten. We halen het bakpapier van de gebakken cake en laten het afkoelen. Daarna snijden we het in 4 gelijke delen.
We koken dikke pudding in melk. Laat het een beetje afkoelen. We mengen de roomkaas met eiwit. We roeren de pudding lepel voor lepel door de roomkaas.
Smeer de crème uit over het eerste deel van de cake en bedek het met de tweede cake. Smeer opnieuw de crème uit, voeg er ongeveer 100g jam aan toe. Bedek het weer met de cake, smeer de crème uit en bedek het met de laatste cake. Smeer ongeveer 130g jam op de top. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.