ADVERTENTIE
Bron :: Sergiy Akhundov from Getty Images
Gebakken aardappelen in de oven
Probeer dit eenvoudige recept voor heerlijke gebakken aardappelen in de oven. Een perfecte keuze voor een gezonde lunch of diner.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 kg Aardappelen
- 4 lepels olijfolie
- 2 kruidnagel knoflook
- 1 theelepel Droge rozemarijn
- 1 theelepel Droge oregano
- 1⁄2 theelepel Gemalen paprika
- 1 stuk Verse paprika
- 1 stuk De Ui
- 1 Knijpen zout
- 1 Knijpen gemalen zwarte peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Spoel de aardappelen goed af onder stromend water en snijd ze in stukjes. Ze hoeven niet geschild te worden.
2. Stap
Snij de ui en paprika fijn. Wrijf de knoflook in.
3. Stap
Plaats de aardappelen, ui, paprika en knoflook in een grote kom. Voeg olijfolie, rozemarijn, oregano, paprika, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
4. Stap
Verplaats de aardappelen naar een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak in een oven voorverwarmd tot 200 ° C gedurende ongeveer 40-50 minuten, of totdat de aardappelen mooi knapperig en goudbruin zijn.
5. Stap
Serveer de gebakken aardappelen warm. Eet smakelijk!