ADVERTENTIE

Bron :: Tomsmith585 from Getty Images Signature

Gebakken aardappelen met zuurkool en room

Recept voor gebakken aardappelen met zuurkool en room, dat als hoofdgerecht of bijgerecht kan dienen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 3 stukjes aardappel Toegevoegd aan
  • 500 g zuurkool Toegevoegd aan
  • 200 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 100 g harde kaas Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes laurierblad Toegevoegd aan
  • 1 stukjes hele zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met olie.

2. Stap

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.

3. Stap

In een pan bakken we de ui, knoflook, laurierblad en kruiden. Voeg zure kool toe en kook 10 minuten.

4. Stap

In de lege kom leggen we een laag aardappelen, een laag kool en gaan we verder tot alle ingrediënten op zijn, de top zou moeten eindigen met aardappelen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bestrooi de top met geraspte kaas en giet er room over. Bak in de oven gedurende 60-70 minuten.

6. Stap

Laten we het eten een beetje afkoelen voordat we het serveren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gebakken aardappelen met zuurkool en room

Recept voor gebakken aardappelen met zuurkool en room, dat als hoofdgerecht of bijgerecht kan dienen.

90
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met olie.

2. Stap

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.

3. Stap

In een pan bakken we de ui, knoflook, laurierblad en kruiden. Voeg zure kool toe en kook 10 minuten.

4. Stap

In de lege kom leggen we een laag aardappelen, een laag kool en gaan we verder tot alle ingrediënten op zijn, de top zou moeten eindigen met aardappelen.

5. Stap

Bestrooi de top met geraspte kaas en giet er room over. Bak in de oven gedurende 60-70 minuten.

6. Stap

Laten we het eten een beetje afkoelen voordat we het serveren.

Ingrediënten
3 stukjes
aardappel
500 g
zuurkool
200 ml
kookroom
100 g
harde kaas
1 stukjes
De Ui
2 stukjes
knoflook
1 stukjes
laurierblad
1 stukjes
hele zwarte peper