:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/nSFvHUcBCjZAoV6tuYVe/8e2ae7d548857f3f7ed0c49d2f430f.jpeg)
Bron :: Tomsmith585 from Getty Images Signature
Gebakken aardappelen met zuurkool en room
Recept voor gebakken aardappelen met zuurkool en room, dat als hoofdgerecht of bijgerecht kan dienen.
Ingrediënten
- 3 stukjes aardappel
- 500 g zuurkool
- 200 ml kookroom
- 100 g harde kaas
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes knoflook
- 1 stukjes laurierblad
- 1 stukjes hele zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met olie.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
In een pan bakken we de ui, knoflook, laurierblad en kruiden. Voeg zure kool toe en kook 10 minuten.
In de lege kom leggen we een laag aardappelen, een laag kool en gaan we verder tot alle ingrediënten op zijn, de top zou moeten eindigen met aardappelen.
Bestrooi de top met geraspte kaas en giet er room over. Bak in de oven gedurende 60-70 minuten.
Laten we het eten een beetje afkoelen voordat we het serveren.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Gebakken aardappelen met zuurkool en room
Recept voor gebakken aardappelen met zuurkool en room, dat als hoofdgerecht of bijgerecht kan dienen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met olie.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
In een pan bakken we de ui, knoflook, laurierblad en kruiden. Voeg zure kool toe en kook 10 minuten.
In de lege kom leggen we een laag aardappelen, een laag kool en gaan we verder tot alle ingrediënten op zijn, de top zou moeten eindigen met aardappelen.
Bestrooi de top met geraspte kaas en giet er room over. Bak in de oven gedurende 60-70 minuten.
Laten we het eten een beetje afkoelen voordat we het serveren.
Hoe heb je dit recept gemaakt?