Bron :: difught from Getty Images
Gebakken broccoli met pasta
Recept voor gebakken broccoli met pasta, wat ik gewoonlijk in het weekend bereid of als snelle avondmaaltijd tijdens de werkweek.
Ingrediënten
Pasta en broccoli
- 300 g pasta
- 1 stuk broccoli
Rauwe saus
- 250 g geraspte kaas
- 200 ml kookroom
- 1 stuk Gehakte knoflook
- 1 stuk Eitje
- 1⁄2 Artikel gemalen zwarte peper
- 1 Artikel zout
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de pasta in een pan volgens de instructies op de verpakking. Voeg ongeveer 3 minuten voor het einde van het koken de in roosjes gesneden broccoli toe aan de pan.
Smelt de boter in een pan, voeg de gehakte knoflook toe en bak een paar minuten tot deze rood wordt. Voeg dan kookroom en de helft van de geraspte kaas toe. Roer tot de kaas is gesmolten.
Klop in een kom het eitje los en voeg er geleidelijk een beetje warme saus aan toe, blijf roeren.
Voeg het eimengsel terug toe aan de pan met saus en meng goed. Breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper.
Giet de gekookte pasta en broccoli af en voeg ze vervolgens toe aan de pan met saus. Meng alles goed.
Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de resterende kaas. Bak in een voorverwarmde oven ongeveer 15 - 20 minuten.