Bron :: egiss from Getty Images Signature
Gebakken snoek in boter
Dit recept voor geroosterde snoek in boter is een van mijn favorieten. We hebben dit gerecht al op veel familiebijeenkomsten gegeten en elke keer was het een schot in de roos. Ik denk dat jouw familie en vrienden het ook zullen waarderen.
Ingrediënten
- 1 stuk Snoek
- 150 g Boter
- 2 stuk Citroenen
- 1 stuk Grote selderij
- 4 Anjers Knoflook
- zout
- Gemalen peper
Laatste folders
Procedure
We beginnen met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. En dan gaan we onze snoek voorbereiden.
Leg de snoek in een diepere ovenschaal en bestrijk hem met het citroensap van één citroen. Dit verwijdert een eventuele visgeur. Smelt een stukje boter en meng dit met de fijngehakte knoflook. Wrijf de snoek van binnen en van buiten in met deze boter.
Schil de selderij en snijd in dunne plakjes. De smaak ervan vult de smaak van snoek perfect aan. Schik de selderijplakjes op de bodem van de ovenschaal rond de snoek.
Kruid het varkensvlees met peper en zout en plaats het in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 45 minuten. Bestrijk de snoek tijdens het bakken een paar keer met de overgebleven boter.
Serveer de snoek warm, gegarneerd met schijfjes citroen van de tweede citroen.