ADVERTENTIE

Bron :: pixelshot from Canva

Gedroogde tomaten in olie

Lekkere en aromatische gedroogde tomaten in olie zijn een geweldig bijgerecht voor elke maaltijd. Maak ze gemakkelijk en snel thuis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Tomaten

  • 500 g Verse tomaten Toegevoegd aan
  • 2 Artikel zout Toegevoegd aan

Olie

  • 1 l olijfolie Toegevoegd aan
  • 3 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 twijg Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 1 twijg Tijm Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 100 graden en was de tomaten.

2. Stap

Snijd de tomaten in tweeën en bestrooi ze met zout.

3. Stap

Leg de tomaten op de bakplaat en doe ze in de oven voor 2-3 uur.

4. Stap

Bereid ondertussen de olie voor. Doe de teentjes knoflook, een takje rozemarijn en tijm in een fles en vul aan met olijfolie.

5. Stap

Als de tomaten klaar zijn, laat ze dan afkoelen.

6. Stap

Doe dan de tomaten in de fles met olie.

7. Stap

Sluit de fles en laat deze minstens 24 uur staan voordat je de gedroogde tomaten gaat eten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten