ADVERTENTIE
Bron :: pixelshot from Canva
Gedroogde tomaten in olie
Lekkere en aromatische gedroogde tomaten in olie zijn een geweldig bijgerecht voor elke maaltijd. Maak ze gemakkelijk en snel thuis.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Tomaten
- 500 g Verse tomaten
- 2 Artikel zout
Olie
- 1 l olijfolie
- 3 stukjes knoflook
- 1 twijg Rozemarijn
- 1 twijg Tijm
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 100 graden en was de tomaten.
2. Stap
Snijd de tomaten in tweeën en bestrooi ze met zout.
3. Stap
Leg de tomaten op de bakplaat en doe ze in de oven voor 2-3 uur.
4. Stap
Bereid ondertussen de olie voor. Doe de teentjes knoflook, een takje rozemarijn en tijm in een fles en vul aan met olijfolie.
5. Stap
Als de tomaten klaar zijn, laat ze dan afkoelen.
6. Stap
Doe dan de tomaten in de fles met olie.
7. Stap
Sluit de fles en laat deze minstens 24 uur staan voordat je de gedroogde tomaten gaat eten.