ADVERTENTIE
Gegrilde aardappelen
Een klassiek zomer gerecht, ideaal voor de barbecue. Gegrilde aardappelen zijn een heerlijke en gezonde aanvulling op vlees of vis.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 8 stukjes aardappel
- 2 el olijfolie
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
50 min.
1. Stap
Aardappelen gewassen onder stromend water en laat ze een tijdje drogen. Snijd ze daarna doormidden.
2. Stap
Verwarm de grill. Wrijf de aardappelen in met olijfolie en bestrooi ze met zout en kruiden.
3. Stap
Leg de aardappels met de snijkant naar beneden op de grill. Gril ze ongeveer 20-25 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
4. Stap
Laat de aardappelen voor het serveren een beetje afkoelen. Serveer ze alleen of als bijgerecht bij vlees of vis. Eet smakelijk!