Bron :: Mariha-kitchen for Getty Images
Gekonfijte ui hartig bijgerecht
Dit recept voor gekonfijte uien is een van mijn persoonlijke favorieten en ik heb het zo vaak gemaakt dat ik het proces bijna in mijn slaap onder de knie heb. Het is een veelzijdig bijgerechtrecept dat zowel zoet als hartig is en perfect past bij stokbrood, kaas, gebraad en nog veel meer. Dus laten we aan de slag gaan en dit geweldige recept samen maken!
Ingrediënten
- 1 kg Uien
- 2 Tablespoon olijfolie
- 2 Tablespoon suiker
- 150 ml rode wijn
- 2 Tablespoon Balsamicoazijn
- 1 TL zout
- 1⁄2 TL Versgemalen zwarte peper
- Takje verse tijm (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Om de gekonfijte ui te bereiden, begin je met het schillen en in dunne plakjes snijden van de uien. Als je de neiging hebt om te huilen met uien, probeer ze dan te snijden onder koud stromend water - een truc die bij mij altijd werkt!
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en roer goed zodat ze allemaal bedekt zijn met olie.
Voeg de suiker toe en laat de uien ongeveer 10 minuten karamelliseren. Draai ze af en toe om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
Giet vervolgens de rode wijn, balsamicoazijn, zout en peper erbij. Als je tijm wilt gebruiken, voeg dit dan ook toe.
Dek de pan af en laat ongeveer een uur sudderen. Roer af en toe en zorg ervoor dat de uien niet verbranden. Voeg indien nodig een beetje water toe.
De uien zijn klaar als ze lekker zacht zijn en ingekookt zijn tot een dikke saus. Verwijder tot slot eventuele tijmstengels uit de gekonfijte uien en je zelfgemaakte uienkonfijt is klaar om te serveren.