ADVERTENTIE

Bron :: @ user6170755 via Freepik

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg gekookte aardappelen in schil Toegevoegd aan
  • 500 Gram Verse paddenstoelen (bijv. champignons, cantharellen) Toegevoegd aan
  • 3 Eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 Tenen knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Verse peterselie Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Breng de krielaardappelen in een grote pot met veel water aan de kook. Laat ze 20-25 minuten koken op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Giet af en zet opzij.

2. Stap

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes of stukjes, afhankelijk van je voorkeur.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een grote pan. Hak de knoflook en bak in de olijfolie tot het geurig is.

4. Stap

Voeg de paddenstoelen toe en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

5. Stap

Hak de peterselie en strooi het over de champignons. Alles goed mengen.

6. Stap

Serveer tenslotte de gekookte aardappelen met de gebakken champignons. Bestrooi naar wens met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten