ADVERTENTIE

Bron :: @ user6170755 via Freepik

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg gekookte aardappelen in schil Toegevoegd aan
  • 500 Gram Verse paddenstoelen (bijv. champignons, cantharellen) Toegevoegd aan
  • 3 Eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 Tenen knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Verse peterselie Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Breng de krielaardappelen in een grote pot met veel water aan de kook. Laat ze 20-25 minuten koken op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Giet af en zet opzij.

2. Stap

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes of stukjes, afhankelijk van je voorkeur.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een grote pan. Hak de knoflook en bak in de olijfolie tot het geurig is.

4. Stap

Voeg de paddenstoelen toe en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

ADVERTENTIE
5. Stap

Hak de peterselie en strooi het over de champignons. Alles goed mengen.

6. Stap

Serveer tenslotte de gekookte aardappelen met de gebakken champignons. Bestrooi naar wens met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

40
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Breng de krielaardappelen in een grote pot met veel water aan de kook. Laat ze 20-25 minuten koken op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Giet af en zet opzij.

2. Stap

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes of stukjes, afhankelijk van je voorkeur.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een grote pan. Hak de knoflook en bak in de olijfolie tot het geurig is.

4. Stap

Voeg de paddenstoelen toe en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

5. Stap

Hak de peterselie en strooi het over de champignons. Alles goed mengen.

6. Stap

Serveer tenslotte de gekookte aardappelen met de gebakken champignons. Bestrooi naar wens met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

Ingrediënten
1 kg
gekookte aardappelen in schil
500 Gram
Verse paddenstoelen (bijv. champignons, cantharellen)
3 Eetlepel
olijfolie
2 Tenen
knoflook
1 Stuk
Verse peterselie
1 Knijpen
zout
1 Knijpen
Peper