Bron :: Josef Mohyla from Getty Images Signature
Gekookte pompoen met ananas
Het recept voor ingemaakte pompoen met ananas is mijn favoriet geworden, niet alleen vanwege de zoete en licht exotische smaak, maar ook vanwege de makkelijke bereiding en lange houdbaarheid. Het is een geweldige manier om tijdens de koude wintermaanden van een zomers voorproefje te genieten. Ik raad het iedereen die van zowel pompoen als ananas houdt aan om te proberen.
Ingrediënten
- 1 kg pompoen
- 1 stuk Grote ananas
- 500 g Suiker
- 1 stuk citroen
- 1 stuk vanillestokje
Laatste folders
Procedure
Maak de potten klaar voordat je begint met de bereiding. Deze moeten schoon en steriel zijn, zodat onze compote langer houdbaar blijft.
Schil eerst de pompoen en ananas. Hol de pompoen uit en snijd hem in kleinere stukken. Schil de ananas en verwijder de harde middelste delen en snijd in stukjes.
Zet een grote pan klaar waarin je het fruit, de suiker, het sap van een citroen en een in de lengte doorgesneden vanillestokje doet.
Roer alles in de pan en laat het 15 minuten zitten zodat het fruit zijn sappen begint af te geven.
Breng vervolgens alles aan de kook en laat het 30 minuten op laag vuur koken. Na deze tijd moeten zowel de pompoen als de ananas zacht en smaakvol gecombineerd zijn.
Je kunt de compote laten afkoelen en in de koelkast bewaren, of warm in potten doen. Dek de potten goed af en laat ze ondersteboven afkoelen. Op deze manier kun je de geconserveerde pompoen en ananas enkele maanden bewaren.