Bron :: freepik
Geladen Chinese boerenkool
Chinese koolschotel is een van mijn persoonlijke favorieten. Ik ben altijd al een fan geweest van groenteschotels, en dit recept is echt een heerlijke maar eenvoudige manier om Chinese boerenkool te gebruiken.
Ingrediënten
- 1 groot Kop Chinese boerenkool
- 1 kg aardappel
- 150 g Kaas
- 3 dl zure room
- 4 ei
- Zout, peper
Laatste folders
Procedure
Was de Chinese boerenkool eerst grondig, snijd hem dan doormidden en snijd hem in plakjes. Zorg ervoor dat je het steelgedeelte van de snijbiet gebruikt, want dat bevat veel vitaminen.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in koud, gezouten water.
Zodra zowel de Chinese boerenkool als de aardappelen klaar zijn, begin je ze samen te voegen in een hittebestendige kom. Hier is een kleine tip: doe een paar druppels olie in de kom om te voorkomen dat je eten blijft plakken.
Als je laagjes maakt, is het belangrijk om elke laag te zouten, te peperen en te oliën zodat het gerecht meer smaak krijgt.
De laatste laag moeten aardappelen zijn, en dan de losgeklopte eieren gemengd met zure room.
Strooi de geraspte kaas erover en bak ongeveer 50 minuten in de oven.
Als het klaar is, kun je het serveren. Vooral lekker met een salade en vers brood. Maar let op, het kan erg heet zijn, laat het een paar minuten afkoelen voordat je het serveert!