ADVERTENTIE
Bron :: Africa Images from Canva
Geroosterde bieten
Geroosterde bieten zijn heerlijk als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 4 stuk Middelgrote bieten
- 3 Lepels Olijfolie
- zout en peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
2. Stap
Was en schil de bieten grondig.
3. Stap
Snijd de bieten in stukjes van ongeveer 2 cm.
4. Stap
Leg de stukjes biet op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en meng goed zodat de biet gelijkmatig bedekt is met olie. Ik raad aan om bakpapier te gebruiken zodat de bieten niet vastbranden aan de bakplaat en gemakkelijk loskomen.
5. Stap
Voeg zout en peper naar smaak toe.
6. Stap
Rooster 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bieten zacht en goudbruin zijn. Het is een goed idee om de bieten af en toe om te roeren tijdens het bakken, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
7. Stap
Serveer nog warm als bijgerecht.