ADVERTENTIE

Bron :: sal61 from Getty Images

Gestoofde artisjokken

Een traditioneel Italiaans recept, ideaal voor liefhebbers van artisjokken. Dit gerecht heeft weinig ingrediënten nodig, maar vereist een zorgvuldige bereiding om de natuurlijke zoetheid van de artisjokken en de rijkdom van de stoofkruiden tot hun recht te laten komen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 8 heel Artisjokken Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 1 handvol Gehakte peterselie Toegevoegd aan
  • 100 ml olijfolie Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 200 ml water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Maak de artisjokken schoon, verwijder de hardste buitenste bladeren, snijd de toppen af en doe ze in koud water met citroensap om te voorkomen dat ze zwart worden.

2. Stap

Bak in een grote pan de knoflook in de olijfolie.

3. Stap

Voeg de artisjokken, zout en peper toe aan de pan. Laat het een paar minuten koken.

4. Stap

Voeg het water toe, dek af en kook op middelhoog vuur voor ongeveer 40 minuten, of tot de artisjokken zacht zijn.

5. Stap

Bestrooi met gehakte peterselie voor het opdienen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Gebak

205 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten