ADVERTENTIE
Gestoofde zuurkool bij geroosterd vlees
Gestoofde zuurkool is een heerlijke aanvulling op verschillende soorten vlees, vooral wanneer het geroosterd is.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
6
- 1 stukjes zuurkool
- 2 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 2 Artikel Zoete paprika
- 1 stukjes laurierblad
- 3 stukjes Nieuwe specerijen
- 1 Artikel zout
- 2 el olie
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Spoel eerst de zuurkool af onder stromend water en hak het in kleinere stukjes.
2. Stap
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui tot hij goudbruin is.
3. Stap
Voeg de knoflook toe en bak nog een moment. Voeg er dan de paprika, laurierblad en piment aan toe. Laat het even bakken zodat de smaken zich vermengen.
4. Stap
Voeg dan de gehakte kool toe, roer en stoof onder de deksel tot de kool zacht is. Voeg tijdens het stoven zout naar smaak toe.
5. Stap
De gestoofde zure kool is klaar. Proef en voeg indien nodig meer zout toe. Serveer met geroosterd vlees en een bijgerecht naar keuze. Eet smakelijk!