ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Nawalescape

Gezonde, luchtige boekweitpannenkoeken

Deze pannenkoeken zijn perfect voor een stevig ontbijt of een weekendbrunch en zijn altijd een publiekstrekker.

ADVERTENTIE
Wat wil je als ontbijt? 10x Gezond ontbijt ideeën!

Het recept staat in dit artikel

Wat wil je als ontbijt? 10x Gezond ontbijt ideeën!

Ingrediënten

porties
7
  • 1 Kop Van boekweitmeel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 2 tbls Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Van zout Toegevoegd aan
  • 1 Kop Melk (je kunt een niet-zuivelvariant gebruiken voor een veganistische versie) Toegevoegd aan
  • 1 Ei (of een vlaasei voor een veganistische versie) Toegevoegd aan
  • 2 tbls Plantaardige olie (plus meer voor de pan) Toegevoegd aan
  • Assortiment fruit en ahornsiroop om te serveren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Begin met het mengen van alle droge ingrediënten. Meng in een kom het boekweitmeel, bakpoeder, suiker en zout. Roer alles door elkaar met een garde om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is en er geen klontjes zijn. Dit zorgt voor een gladder beslag.

2. Stap

Klop in een aparte kom (ik geef de voorkeur aan een grote kom om morsen te voorkomen) de melk, het ei en de groente door elkaar. Het is essentieel dat je niet te veel mengt, want dan worden je pannenkoeken minder luchtig.

3. Stap

Giet het vloeibare mengsel in de kom met de droge ingrediënten terwijl je zachtjes klopt. Blijf kloppen tot het net gecombineerd is. Het beslag moet iets dikker zijn dan een crêpebeslag. Als het te dik is, kun je iets meer melk toevoegen.

4. Stap

Laat het beslag nu ongeveer 10 minuten rusten. Je zult merken dat het gedurende deze tijd iets dikker wordt. Deze rustfase is een handige truc die ik heb ontdekt waardoor de pannenkoeken luchtiger worden.

5. Stap

Verwarm een pan met antiaanbaklaag voor op middelhoog vuur. Giet een lepel van het pannenkoekenmengsel in de pan. Handige tip: overhaast deze stap niet! Wacht tot je kleine belletjes bovenop de pannenkoek ziet ontstaan en de randen beginnen te stollen, draai de pannenkoek dan om. Bak de andere kant nog 1-2 minuten.

6. Stap

Herhaal het proces voor het resterende beslag. Vergeet niet om tussen elke pannenkoek een beetje olie in de pan te doen om plakken te voorkomen.

7. Stap

Serveer je pannenkoeken warm met een royale topping van fruit en een drupje ahornsiroop.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten