Glutenvrije aardbeientaart
Een taart voor het weekend of voor een feestje? Dit is een heerlijke traktatie, ook mooi om te zien. Bovendien is het redelijk een fit-recept.
Ingrediënten
Chocolade cakebasis
- 80 g BB chocolade pudding of glutenvrije pudding
- 40 g cacao
- 60 g Riet suiker
- 1⁄2 pakket bakpoeder
- 70 ml melk
- 50 ml olie
Aardbeischuim
- 400 g Aardbei
- 1 bal Vanillesuiker
- 1 el Honing
- 1 bal Fijn gemalen gelatine
- 250 ml Slagroom
Glazuur
- 100 g Aardbeien
- 15 g cacao
- 1 el Honing
- 1 el kokosolie
Laatste folders
Procedure
Voorbereiding van de basis: Meng de dooiers met een garde met olie en melk. Meng suiker en overige droge ingrediënten.
Klop de eiwitten tot stijve pieken en roer ze voorzichtig door het cacaomengsel. Giet het bereide deeg in een ronde vorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier. Bak op een temperatuur van 180 graden gedurende 20 minuten.
Bereiding van aardbeienschuim: Mix de aardbeien samen met suiker en honing met een staafmixer.
We bereiden de gelatine volgens de instructies op de verpakking - we gieten de inhoud van het zakje in een kom en mengen het met 4 eetlepels water. Laat het ongeveer 10 minuten wellen. Daarna verwarmen en smelten we de gelatine tot het glad is. We voegen 2 eetlepels aardbeienmengsel toe, roeren het door en gieten het bij de rest van de aardbeien. Roer door.
We kloppen de slagroom tot het stijf is. We mengen het met de aardbeienmengsel. We zetten de resulterende aardbeienmousse op de gebakken en ietwat gekoelde cake. We zetten het een paar minuten in de koelkast.
Bereiding van de topping: Meng de aardbeien met een staafmixer (ik heb ze niet volledig glad gemengd, er bleven kleine stukjes achter). Voeg cacao, honing en olie toe. Roer en breng aan op de aardbeienschuim.
We zetten de voorbereide taart in de koelkast om af te koelen, bij voorkeur overnacht. We versieren alleen voor het serveren 😊