Glutenvrije maanzaadtaart
Houd je van maanzaad en plan je een feestje? Deze taart is de perfecte keuze.
Ingrediënten
Lichaam
- 8 stukjes Eieren
- 150 g Riet suiker
- 20 g Vanilline suiker vanille aroma
- 1 el olie
- 1 el water
- 130 g gemalen maanzaad
- 130 g Maanzaadmeel
- 1 verpakking Bakpoeder
- 50 ml melk
Crème
- 500 g Zachte kwark
- 600 g roomkaas
- 20 g Vanillesuiker
- 100 g witte chocolade
- Vanille-aroma en flavdrops of zoetstof naar smaak
- Frambozenjam om te smeren
Frambozenlaag
- 250 g Bevroren frambozen
- 20 g Frambozenpudding poeder
- 1 el Honing
- 50 ml water
Laatste folders
Procedure
Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers schuimig met de suikers. Voeg het vanille-aroma toe en klop het water en de olie erdoor. Meng in een kom het maanzaad, de maanzaadmeel en het bakpoeder. Meng het maanzaadmengsel door de geklopte dooiers en roer er vervolgens de melk doorheen. Meng tot slot het geslagen eiwit er voorzichtig door. Doe het deeg in een vorm (24cm) bekleed met bakpapier (alleen de bodem) en bak ongeveer 35 minuten op 170 graden. Na het bakken verwijderen we het uit de vorm, verwijderen het papier van de onderkant en laten het afkoelen.
We smelten de chocolade. We kloppen de roomkaas kort, voegen de kwark en zoetstof toe en kloppen opnieuw. Ten slotte kloppen we de gesmolten chocolade erdoor, maar niet te warm. We kunnen de bereide room voorlopig in de koelkast leggen.
Laat de frambozen ontdooien. Vervolgens doen we ze in een pan met het sap, voegen we puddingpoeder gemengd met water en honing toe. We laten het op een laag vuur koken tot het dik wordt. Laat het afkoelen.
We snijden de afgekoelde cake in 3 gelijke delen. We smeren jam op de onderste cake, vervolgens crème, en op de crème de frambozenpartij (de helft). We bedekken dit met cake en herhalen de procedure. Op de bovenste cake doen we alleen crème. Daarna strijken we ook de crème over de zijkanten en laten we de taart afkoelen. Na ongeveer drie uur kunnen we de taart met de resterende crème bedekken en bovenaan en aan de zijkanten gladstrijken. Ik heb ook maanzaad aan de crème voor de zijkanten toegevoegd. tenslotte versieren we en zetten we het in de koelkast.