Bron :: Casiana Malaia's Images from Canva
Gnocchi met tomatensaus
Mijn gnocchi zijn niet langer hard en zwaar, maar pluizig, zacht en lekker. De sleutel is de juiste hoeveelheid bloem en aardappelen. En natuurlijk de tomatensaus, zonder welke het geen goede gnocchi zou zijn.
Ingrediënten
- 1 kg Aardappel
- 300 g Meel
- 1 stuk ei
- Vers geraspte Parmezaanse kaas
- Zout, peper
- 100 g Boter
- Basilicumbladeren
- kerstomaten
- Geraspte kaas om te bestrooien
Laatste folders
Procedure
Schil de aardappelen, kook ze en stamp ze fijn. Voeg bloem, ei, zout en peper toe als ze nog warm zijn en laat het deeg minstens 30 minuten rusten.
Rol het deeg in dunne repen en snijd in kleine stukjes. Pluis vervolgens met een vork elk stukje om de karakteristieke gnocchivorm te krijgen.
Kook de gnocchi in een pan in gezouten water - ongeveer 3 minuten, tot ze boven komen drijven.
Smelt de boter in een pan, voeg de gehakte cherrytomaatjes en wat basilicumblaadjes toe. Bak vervolgens de gekookte gnocchi in deze saus.
Bestrooi de gnocchi voor het serveren met vers geraspte kaas.