Bron :: Pixabay : maria-anne
Half en half aardappelknödels
Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.
Ingrediënten
- 500 g Kruimige aardappelen
- 500 g Rauwe aardappelen
- 60 g Gries
- 2 Stuk Eieren
- 1 Knijpen zout
Laatste folders
Procedure
Voor het recept van half om half aardappelknoedels, schil je de rauwe en gekookte aardappelen en rasp je ze fijn. Doe de geraspte aardappelen in een keukenhanddoek en druk het overtollige vocht eruit.
Doe de aardappelen in een grote kom en voeg de griesmeel, de eieren en het zout toe. Kneed het mengsel grondig totdat je een glad deeg hebt.
Vorm het deeg in knoedels en laat ze 20 minuten koken in een grote pot met kokend zout water. De knoedels zijn klaar als ze naar de oppervlakte stijgen.
Haal de aardappelknoedels met een schuimspaan half en half uit het water en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.