ADVERTENTIE
Bron :: from ildipapp from Canva
Hollandaise saus voor asperges
Een aangename toevoeging aan gegrilde asperges of zelfs als een saus voor geroosterde vis. Deze Hollandse saus is romig, zurig en heeft een subtiele citroensmaak.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Saus
- 3 stukjes Dooiers
- 150 g Boter
- 1 stukjes citroen
- 1 en Zout
- 1 en Wit versgemalen peper
Asparagus
- 500 g Verse asperges
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
20 min.
1. Stap
Bereid alle ingrediënten voor.
2. Stap
Smelt de boter in een waterbad.
3. Stap
Meng de dooiers met een beetje citroensap.
4. Stap
Voeg de dooiers toe aan het waterbad en roer tot je een glad mengsel krijgt.
5. Stap
Voeg vervolgens beetje bij beetje gesmolten boter toe aan het mengsel en roer tot je een zachte, romige saus krijgt.
6. Stap
Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
7. Stap
Schil de asperges, kook ze heel kort in kokend water en gril ze vervolgens op de grill of in een pan. Serveer de asperges met de voorbereide saus.