ADVERTENTIE

Bron :: from ildipapp from Canva

Hollandaise saus voor asperges

Een aangename toevoeging aan gegrilde asperges of zelfs als een saus voor geroosterde vis. Deze Hollandse saus is romig, zurig en heeft een subtiele citroensmaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Saus

  • 3 stukjes Dooiers Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
  • 1 en Zout Toegevoegd aan
  • 1 en Wit versgemalen peper Toegevoegd aan

Asparagus

  • 500 g Verse asperges Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Bereid alle ingrediënten voor.

2. Stap

Smelt de boter in een waterbad.

3. Stap

Meng de dooiers met een beetje citroensap.

4. Stap

Voeg de dooiers toe aan het waterbad en roer tot je een glad mengsel krijgt.

5. Stap

Voeg vervolgens beetje bij beetje gesmolten boter toe aan het mengsel en roer tot je een zachte, romige saus krijgt.

6. Stap

Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.

7. Stap

Schil de asperges, kook ze heel kort in kokend water en gril ze vervolgens op de grill of in een pan. Serveer de asperges met de voorbereide saus.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten