Huisgemaakte gnocchi met spinazie
Een snelle en smakelijke avondmaaltijd of lunch
Ingrediënten
Gnocchi
- 220 g gekookte aardappelen
- 1 dooier
- 50 g halfgrove bloem
Saus
- 150 g kip
- 1⁄2 stuk De Ui
- 2 handvol Spinaziebladeren
- 70 dl kookroom
- olijfolie
- gemalen zwarte peper
- grond Tekst
Laatste folders
Procedure
We koken de aardappelen in de schil tot ze zacht zijn en laten ze afkoelen.
We maken de afgekoelde aardappelen schoon en prikken ze met een vork.
We voegen de dooier toe, we roeren.
We beginnen met het toevoegen van bloem, we maken een niet-kleverig deeg met onze handen.
We verdelen het deeg in 3 delen en van elk deel maken we een rol.
We snijden de rolletjes in kleinere stukken en prikken ze met een vork.
We doen de gnocchi in kokend water, als ze naar boven komen koken we ze 1 minuut en zetten ze dan uit.
We zeven en spoelen af.
Rangschik de ui tot het glazig is in olie.
We voegen het gesneden vlees en kruiden toe.
We roeren, gieten water erover en stoven.
We voegen 1 handvol spinazie toe en stoven tot het zacht is.
We nemen een tweede handvol spinazie, voegen room toe en mixen het geheel.
We gieten het over het vlees, laten het koken en zetten het af.
We gieten de gnocchi af en serveren.
In plaats van gnocchi kunt u andere pasta of zelfs rijst kiezen.
Eet smakelijk!