ADVERTENTIE

Bron :: Zoe Angelica's Images from Canva

Indische Linzen Dhal

Rode linzen dhal is een klassiek Indiaas gerecht dat niet alleen voedzaam is, maar ook smaakvol.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 mok rode linzen Toegevoegd aan
  • 3 mok water Toegevoegd aan
  • 1 el Wortel kruiden Toegevoegd aan
  • 1 el Kurkuma Toegevoegd aan
  • 1 en Chilipoeder Toegevoegd aan
  • 2 el olie Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Geraspte verse gember Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Meng in een pot de linzen, water, kruiden, kurkuma en chilipoeder. Laat het op middelhoog vuur koken tot de linzen zacht en uit elkaar vallen, ongeveer 15 minuten. Haal daarna van het vuur.

2. Stap

Ondertussen, in de pan, verwarm de olie en voeg de ui toe. Bak tot de ui goudbruin is, ongeveer 10 minuten. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak nog 2 minuten.

3. Stap

Voeg het uienmengsel toe aan de pan met linzen en roer goed. Als de soep te dik is, voeg dan wat water toe.

4. Stap

Serveer warm, bestrooi met koriander en serveer met brood of rijst.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten