Bron :: aloha_17 from Getty Images
Italiaanse groenterisotto
Recept voor heerlijke Italiaanse groenterisotto, die je kunt bereiden voor lunch of diner.
Ingrediënten
- 300 g Rijst Arborio
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 2 stukjes tomaat
- 1 stukjes Rode paprika
- 100 g wortelen
- 100 g courgette
- 1 l Groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 50 g parmezaan
- 1 theelepel zout en peper
- 1 stukjes laurierblad
- Peterseliebladeren
Laatste folders
Procedure
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak tot het donker is.
Voeg de rijst toe en bak deze 2-3 minuten samen met de groenten.
Snijd de tomaten, paprika, wortel en courgette in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg het laurierblad toe. Roer alles door elkaar.
Voeg geleidelijk de groentebouillon toe en sudder op laag vuur. Wacht na elke toevoeging van de bouillon tot de rijst het heeft geabsorbeerd.
Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, breng de risotto op smaak met zout en peper. Roer door en rasp voorzichtig wat Parmezaanse kaas erover.
Serveer de risotto warm. Bestrooi het met de resterende Parmezaanse kaas en peterselie voor het serveren.