Bron :: sumbul from Getty Images Signature
Italiaanse risotto met zongedroogde tomaten
Lekkere Italiaanse risotto met zongedroogde tomaten die smaakt als iets uit een restaurant.
Ingrediënten
- 2 kopjes Arborio rijst
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1⁄3 kopjes Gedroogde tomaten in olie
- 4 kopjes Groentebouillon
- 1 kopje Witte wijn (optioneel)
- 2 el Boter
- 1⁄2 kopjes Geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse basilicum voor garnering
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorbereiden van alle ingrediënten. Het beste is om de arboriorijst eerst goed te wassen om overtollig zetmeel te verwijderen en te voorkomen dat de risotto plakkerig wordt. Vervolgens is het belangrijk dat de bouillon warm en klaar is (het liefst naast het fornuis), omdat het toevoegen van koude bouillon het kookproces zou vertragen en de uiteindelijke textuur van de risotto zou kunnen beïnvloeden.
Snijd de ui fijn en pers de knoflook door een pers. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de ui, knoflook en zongedroogde tomaten toe. Fruit tot de uien glazig zijn.
Voeg de rijst toe en roer om goed te combineren met het mengsel in de pan. Voeg dan de witte wijn toe (indien gebruikt) en laat dit sudderen tot het bijna helemaal verdampt is. Voeg dan geleidelijk bouillon toe, net genoeg om de rijst te bedekken. Blijf bouillon toevoegen en roeren tot de rijst gaar is.
Voeg tot slot de geraspte Parmezaanse kaas toe, roer en breng licht op smaak met zout en peper.
Wie wil kan het bord garneren met verse basilicum.