ADVERTENTIE
Kers en maanzaad taart

Kers en maanzaad taart

Een interessant dessert voor de zomer, wanneer de kersen rijpen. Zorg dat je dit recept bewaart en maakt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Tekst

  • 100 g Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 100 g Gemengde havervlokken Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan
  • 30 g Tussen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Dooier Toegevoegd aan
  • water Toegevoegd aan
  • Knijpen Zand Toegevoegd aan

Vulling

  • 250 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 20 g Gesmolten boter Toegevoegd aan
  • 200 g Kersen Toegevoegd aan
  • 15 g Tussen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Eiwit Toegevoegd aan

Strooier

  • 40 g Handschoenen Toegevoegd aan
  • 15 g Havermoutvlokken Toegevoegd aan
  • 15 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 10 g Boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We mengen de ingrediënten voor de korst en werken het deeg handmatig af. We drukken het deeg in de bodem van een ronde vorm bekleed met bakpapier. We prikken er met een vork in en bakken het in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 8-10 minuten.

2. Stap

We mengen kwark met maanzaad en honing. Voeg het geklopte eiwit toe en meng ten slotte de ontpitte kersen in kleinere stukjes. We verspreiden de vulling over de korst.

3. Stap

We mengen de ingrediënten voor de topping en verkruimelen het over de vulling. We bakken deze voorbereide taart op 170 graden voor ongeveer 35 minuten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Kers en maanzaad taart

Een interessant dessert voor de zomer, wanneer de kersen rijpen. Zorg dat je dit recept bewaart en maakt.

60
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We mengen de ingrediënten voor de korst en werken het deeg handmatig af. We drukken het deeg in de bodem van een ronde vorm bekleed met bakpapier. We prikken er met een vork in en bakken het in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 8-10 minuten.

2. Stap

We mengen kwark met maanzaad en honing. Voeg het geklopte eiwit toe en meng ten slotte de ontpitte kersen in kleinere stukjes. We verspreiden de vulling over de korst.

3. Stap

We mengen de ingrediënten voor de topping en verkruimelen het over de vulling. We bakken deze voorbereide taart op 170 graden voor ongeveer 35 minuten.

Ingrediënten
Tekst
100 g
Gladde speltmeel
100 g
Gemengde havervlokken
50 g
boter
30 g
Tussen
1 stukjes
Dooier
water
Knijpen
Zand
Vulling
250 g
Zachte kwark
20 g
Gesmolten boter
200 g
Kersen
15 g
Tussen
1 stukjes
Eiwit
Strooier
40 g
Handschoenen
15 g
Havermoutvlokken
15 g
Riet suiker
10 g
Boter