Bron :: Natkinzu from Getty Images
Kerstboom van bladerdeeg
Interessante kerstboom van bladerdeeg, hartig bereid met spinazie en kaas.
Ingrediënten
- 2 pakketten Bladerdeeg
- 200 g Babyspinazie
- 200 g Feta kaas
- 1 stuk Ei (om in te wrijven)
- Sesamzaadjes om te strooien
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Bak de spinazie snel in een koekenpan tot hij lichtjes verwelkt is. Pas op dat het niet te veel uitdroogt, vaak wordt je boom door deze fout droog.
Spatel de feta en een beetje zout door de spinazie en laat het mengsel iets afkoelen.
Teken met een mes voorzichtig de vorm van de boom en de stam op het deeg.
Verdeel het knoflookmengsel over het onderste deeg en leg het tweede hazelnootdeeg erop.
Snijd de takjes in met een mes en draai ze in elkaar.
Bestrijk de bovenkant van de boom met eiwit en bestrooi met sesamzaadjes. In dit gedeelte kun je een beetje spelen met de decoraties en je eigen unieke ontwerp maken.
Bak de boom ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, of tot het deeg mooi goudbruin is. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of het niet te gaar wordt.