Bron :: Unsplash
Keto Gebakken Gevulde Hele Bloemkool
Dit gezonde, veganistische, glutenvrije en koolhydraatarme gerecht is niet alleen ongelofelijk lekker, maar staat ook nog eens prachtig op elke eettafel.
Ingrediënten
- 1 Grote bloemkool
- 1 Kop Van gekookte quinoa
- 1⁄2 Kop In blokjes gesneden paprika
- 1⁄2 Kop Uien in blokjes
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 1⁄2 Kop Gehakte tomaten
- 1 theelepel Van komijn
- 1⁄2 theelepel Van kurkuma
- Zout en peper naar smaak
- olijfolie
- Verse koriander voor garnering
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 200°C. Deze stap is essentieel - door dit vooraf te doen, wordt de bloemkool gelijkmatig gaar en krijgt hij de perfecte textuur.
Maak de bloemkool schoon en verwijder de groene bladeren. Hol de bloemkool vervolgens uit door het klokhuis eruit te scheppen. Wees hier voorzichtig mee, je wilt genoeg uithollen om de bloemkool te vullen, maar je wilt de bloemkool niet breken.
Bestrijk de bloemkool met olijfolie en bestrooi hem met de helft van de komijn, kurkuma, zout en peper. Uit ervaring weet ik dat dit zorgt voor een diepe smaak bij elke hap.
Leg de bloemkool in een ovenschaal en bak 30-35 minuten of tot hij zacht wordt. Het moet niet te zacht zijn dat het zijn structuur verliest, maar net zacht genoeg om er gemakkelijk in te graven met een vork.
Terwijl de bloemkool bakt, bereid je de vulling voor. Fruit de uien, paprika en knoflook tot ze zacht worden. Voeg de tomaten, gekookte quinoa, overgebleven komijn, kurkuma, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten koken. Je keuken zal gevuld zijn met een heerlijk aroma waar de buren jaloers op kunnen zijn!
Zodra de bloemkool gaar is, vul je hem voorzichtig met het quinoamengsel. Vul hem goed, zodat elke plak stevig en smaakvol is.
Bak de gevulde bloemkool nog 10-15 minuten. Hij moet goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.
Laat iets afkoelen en garneer met verse koriander. Uit mijn persoonlijke ervaring blijkt dat de verse kruiden de uiteindelijke smaak van het gerecht echt verbeteren.
Snijd de bloemkool in vieren en serveer.