Kipfilet in romige Parmezaanse saus
Eenpanslunch
Ingrediënten
Ingrediënten
- 500 g Naar de borst
- 200 g Champignons
- zout
- Zwarte peper
- olie
Saus
- 1 el boter
- 2 Knoflookteentjes
- 1 el gewoon meel
- 1 mok Waar soep
- 200 ml Slagroom
- geraspte parmezaan
- De Handvol Baby spinazie
- Knoflookpoeder
- zout
- Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
We wassen het vlees en snijden het in grovere plakken. We kruiden het, bakken het in een pan aan beide kanten in wat olie. We halen het uit de pan, leggen het op een bord en zetten het opzij.
We wassen de champignons en snijden ze in bredere plakjes. We bakken ze in hetzelfde vet waarin we het vlees hebben bereid. Na een paar minuten halen we ze er ook uit en zetten ze op een andere plaat.
Saus: We voegen nu 1 volle lepel boter toe aan het gebak en laten het smelten op een laag vuurtje. We voegen geperste knoflook toe, roeren een beetje en voegen meel toe om te verdikken.
Voeg de bouillon (ik gebruikte bouillon), room, geraspte Parmezaanse kaas en knoflookkruiden toe. We voegen zout toe, we voegen kruiden toe, we mixen het goed en voegen uiteindelijk baby spinazie toe. Kook nog 1-2 minuten, voeg op het einde de al bereide champignons en vlees toe aan de saus.