Bron :: frederique wacquier from Getty Images
Kippenvlees met champignons
Dit is een recept voor het bereiden van eenvoudig maar lekker kippenvlees met champignons. Het is een uitstekend gerecht dat als hoofdgerecht voor het avondeten kan dienen.
Ingrediënten
- 500 g Kippenvlees
- 300 g Paddestoelen
- 2 stuk De Ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 200 ml kookroom
- 1 stuk laurierblad
- gemalen zwarte peper
- zout
Laatste folders
Procedure
Snijd de kip in kleinere stukjes en bestrooi met zout en kruiden.
Schil en snipper de ui en knoflook.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Smelt de boter in een pan en voeg de kip toe. Bak het tot het goudbruin is en haal het er dan uit.
Voeg in dezelfde pot de ui, knoflook en champignons toe. Kook tot de ui licht goudkleurig is.
Voeg de kippenvlees terug toe aan de pot en voeg het laurierblad toe.
Laat het mengsel ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg daarna de room toe en laat nog 10 minuten koken.
Serveren terwijl het warm is.