Bron :: Pixabay: congerdesign
Klassieke Kerstcake
Een traditionele rijke en fruitige kerstcake perfect voor het feestseizoen. De smaak van deze cake brengt een feestelijk gevoel bij iedereen.
Ingrediënten
- 250 gms griessuiker
- 250 gms ongezouten boter
- 250 gms Gemengd gedroogd fruit
- 250 gms Zelfrijzend bakmeel
- 2 lepels Gemalen gemengde kruiden
- 4 Stukken Grote eieren
- 2 tbls brandy
- 50 gms Amandelen
- 50 gms Geglaceerde kersen
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 150C/130C ventilator/gas 2. Bekleed een ronde cakevorm van 20 cm met bakpapier.
In een grote kom, klop je de suiker en boter samen tot een luchtig mengsel.
Voeg langzaam de eieren toe, één voor één, en klop goed na elke toevoeging.
Zeef de bloem en de kruiden, vouw ze vervolgens in met een metalen lepel samen met het gemengde fruit, noten en kersen.
Giet het mengsel in de voorbereide vorm en maak het oppervlak glad met de achterkant van een lepel.
Bak gedurende 3 uur of totdat een prikker die in het midden van de taart wordt gestoken er schoon uitkomt. Als de bovenkant te snel bruin wordt, bedek deze dan met een stuk bakpapier.
Eenmaal gebakken, laat het afkoelen in de vorm, verwijder dan en verpak in bakpapier. Het is nu klaar om opgeslagen te worden tot kerstmis. Als alternatief is de taart klaar om gedecoreerd te worden als je besluit dit te doen. Geniet ervan!