ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: congerdesign

Klassieke Kerstcake

Een traditionele rijke en fruitige kerstcake perfect voor het feestseizoen. De smaak van deze cake brengt een feestelijk gevoel bij iedereen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 250 gms griessuiker Toegevoegd aan
  • 250 gms ongezouten boter Toegevoegd aan
  • 250 gms Gemengd gedroogd fruit Toegevoegd aan
  • 250 gms Zelfrijzend bakmeel Toegevoegd aan
  • 2 lepels Gemalen gemengde kruiden Toegevoegd aan
  • 4 Stukken Grote eieren Toegevoegd aan
  • 2 tbls brandy Toegevoegd aan
  • 50 gms Amandelen Toegevoegd aan
  • 50 gms Geglaceerde kersen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 150C/130C ventilator/gas 2. Bekleed een ronde cakevorm van 20 cm met bakpapier.

2. Stap

In een grote kom, klop je de suiker en boter samen tot een luchtig mengsel.

3. Stap

Voeg langzaam de eieren toe, één voor één, en klop goed na elke toevoeging.

4. Stap

Zeef de bloem en de kruiden, vouw ze vervolgens in met een metalen lepel samen met het gemengde fruit, noten en kersen.

5. Stap

Giet het mengsel in de voorbereide vorm en maak het oppervlak glad met de achterkant van een lepel.

6. Stap

Bak gedurende 3 uur of totdat een prikker die in het midden van de taart wordt gestoken er schoon uitkomt. Als de bovenkant te snel bruin wordt, bedek deze dan met een stuk bakpapier.

7. Stap

Eenmaal gebakken, laat het afkoelen in de vorm, verwijder dan en verpak in bakpapier. Het is nu klaar om opgeslagen te worden tot kerstmis. Als alternatief is de taart klaar om gedecoreerd te worden als je besluit dit te doen. Geniet ervan!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten