Bron :: fashhotographic from Getty Images
Klassieke pannenkoeken
Klassieke pannenkoeken zijn dun en zacht, en worden meestal geserveerd bestrooid met poedersuiker, met jam of fruit. Dit eenvoudige gerecht is een populaire keuze voor het ontbijt, de lunch of dessert. Pannenkoeken kunnen ook gevuld worden met zoete of hartige vullingen naar smaak.
Ingrediënten
- 250 g Glad meel
- 500 ml Melk
- 2 stukjes Eieren
- 1 Knijpen Zout
- 2 el suiker
- 1 el plantaardige olie
Laatste folders
Procedure
Meng alle droge ingrediënten (meel, zout, suiker) in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg de eieren en rum toe aan de putjes en begin langzaam melk toe te voegen tot er een glad beslag zonder klontjes ontstaat.
Roer regelmatig en laat 20 minuten staan.
Verhit de pannenkoekenpan en vet deze in met olie. Giet ongeveer 1/4 kopje beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig over de hele pan.
Bak op middelhoog vuur tot de onderkant goudbruin is (ongeveer 2 minuten), draai dan de pannenkoek om en bak nog 1-2 minuten.
Als het deeg te snel bakt, verlaag de temperatuur. Als de pannenkoek te dik is, voeg meer melk toe aan het deeg.
Herhaal het proces met het resterende deeg. Vet de pan in met olie voor elke nieuwe pannenkoek.
Serveer de pannenkoeken warm, bestrooi ze met poedersuiker, smeer ze in met jam of druppel er wat honing overheen.