ADVERTENTIE
Lokše met maanzaad en pruimenjam

Lokše met maanzaad en pruimenjam

Mijn tip voor de lunch of een zoet einde

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 700 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • Knijpen Zand Toegevoegd aan
  • 250 g Glad meel Toegevoegd aan
  • 1 Eitje Toegevoegd aan
  • Smeerboter Toegevoegd aan
  • 200 g pruimenjam Toegevoegd aan
  • 100 g gemalen maanzaad Toegevoegd aan
  • suiker Poedervorm naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We koken de aardappelen in de schil, schillen ze en laten ze afkoelen. We raspen ze fijn en voegen het ei toe, een snufje zout en geleidelijk aan, gladde bloem. We kneden het deeg glad en niet plakkerig. We proberen snel met het deeg te werken, omdat de aardappelen water kunnen afgeven. Indien nodig, voegen we bloem toe.

2. Stap

Leg het deeg vaak op een met bloem bestoven bord. Maak een rol van het deeg, die we in gelijke stukken snijden. We rollen elk stuk uit tot een cirkel en bakken het aan beide kanten in een droge pan. Bestrijk het met gesmolten boter. Meng pruimenjam met gemalen maanzaad en poedersuiker, indien nodig kunnen we wat gekookt water toevoegen als de vulling te dik lijkt.

3. Stap

We vullen de pannenkoeken en genieten ervan.

4. Stap

Eet smakelijk 💜

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image napiekla

Lokše met maanzaad en pruimenjam

Mijn tip voor de lunch of een zoet einde

45
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We koken de aardappelen in de schil, schillen ze en laten ze afkoelen. We raspen ze fijn en voegen het ei toe, een snufje zout en geleidelijk aan, gladde bloem. We kneden het deeg glad en niet plakkerig. We proberen snel met het deeg te werken, omdat de aardappelen water kunnen afgeven. Indien nodig, voegen we bloem toe.

2. Stap

Leg het deeg vaak op een met bloem bestoven bord. Maak een rol van het deeg, die we in gelijke stukken snijden. We rollen elk stuk uit tot een cirkel en bakken het aan beide kanten in een droge pan. Bestrijk het met gesmolten boter. Meng pruimenjam met gemalen maanzaad en poedersuiker, indien nodig kunnen we wat gekookt water toevoegen als de vulling te dik lijkt.

3. Stap

We vullen de pannenkoeken en genieten ervan.

4. Stap

Eet smakelijk 💜

Ingrediënten
700 g
Aardappelen
Knijpen
Zand
250 g
Glad meel
1
Eitje
Smeerboter
200 g
pruimenjam
100 g
gemalen maanzaad
suiker
Poedervorm naar smaak