Luchtige aardbeientaart
Geurige en luchtige aardbeientaart, fris van citroen en vol van aardbeiensmaak. De taart wordt zacht door de yoghurt en de smaak komt natuurlijk van de aardbeien. Je kunt ook ander seizoensfruit gebruiken, ik ben persoonlijk erg dol op zwarte of rode bessen en ook kruisbessen.
Ingrediënten
Grondstoffen
- 500 g Aardbei
- 300 g halfgrove bloem
- 120 g kristalsuiker
- 80 ml olie
- 200 g witte yoghurt
- 3 lepels citroensap
- 3 ei
- 1 bakpoeder
- korrel zout
Een bakplaat invetten
- olie
- paneermeel
Laatste folders
Procedure
Doe de eieren, suiker, een snufje zout in een kom en klop dit met een garde tot een schuimige massa gedurende ongeveer 3-4’. Voeg vervolgens yoghurt, olie en citroensap toe. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, voeg dit toe aan de vloeibare basis en maak een dikker deeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de taartvorm in met vet en strooi er paneermeel overheen. Doe de helft van het deeg op de bodem van de vorm, verdeel de helft van de aardbeien, gesneden in tweeën, voeg het resterende deeg toe en verdeel de resterende aardbeien met het gesneden gedeelte naar beneden.
Plaats het in een voorverwarmde oven en bak ongeveer 45 '. Aan het einde van het bakken, indien nodig, dek af zodat het oppervlak van de taart niet verbrandt. De taart is klaar op het moment dat je een prik in het midden van het deeg steekt en het er droog uithaalt.