Maanzaadtaartje met kersenjam
Een geweldig dessert in combinatie met maanzaad en kersen.
Ingrediënten
Vaak
- 150 g gewoon meel
- 50 gesmolten boter
- 50 g Honing
- 1 stukjes ei
- 1 Artikel bakpoeder
- Knijpen Zout
Vulling
- 100 g Smeerbare boter
- 250 g Korrelige kwark
- 100 g gemalen maanzaad
- 1 stukjes ei
- 50 g Honing
- 50 g Vanille-eiwit of meer zoetstoffen
- 50 ml melk
- 1 verpakking Vanillesuiker
- 1 el Gouden klas vanille pudding poeder
Coating
- 200 g Kersengelei allnutrition
- 1 el Gouden graan
- 2 el water
- Eventueel zoetstof
Laatste folders
Procedure
We mengen alle ingrediënten voor het deeg. We kneden het deeg met de hand, dat we een half uur in de koelkast zetten. Ondertussen bereiden we de vulling. In een kom mengen we maanzaad, vanillesuiker, proteïne en melk. In een andere kom mengen we kwark met boter, een ei en honing. We mengen beide mengsels samen. We bekleden een ronde vorm met een diameter van 20 cm met bakpapier. Aan de onderkant en rond de randen drukken we het bereide deeg (we kunnen het ook uitrollen). We prikken het deeg met een vork en vullen het met de vulling. We bakken op een temperatuur van 170 graden voor ongeveer 45-50 minuten. Na het bakken laten we het afkoelen in de oven met de deur open. Voor het glazuur mengen we gouden korrel in water in een kom. We doen de jam in een pan, voegen de gemengde gouden graankorrel met water toe. Naar smaak kunnen we zoeten en koken tot het dikker wordt. We verspreiden het over de afgekoelde taart en zetten het in de koelkast.