Bron :: Itsymin Credit: Getty Images
Macaire aardappelen recept
Macaire aardappelen zijn een echte ontdekking voor mij. Ze zijn vernoemd naar Alexandre Macaire, een fantasierijke kok uit de 19e eeuw. Dit heerlijke aardappelgerecht is eigenlijk heel eenvoudig en er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig. Het is mijn favoriete gerecht om in het weekend met mijn gezin te koken, wanneer we allemaal de tijd kunnen nemen om samen van een maaltijd te genieten. Met een beetje oefening heb je in een mum van tijd een lekker bijgerechtrecept in je kookrepertoire!
Ingrediënten
- 1 kg Bloemige aardappelen
- zout en peper
- nootmuskaat
- 1 dooier
- 50 g boter
- Plantaardige olie om te bakken
Laatste folders
Procedure
Om Macaire aardappelen te bereiden, kook je de aardappelen eerst in gezouten water tot ze zacht zijn. Een kleine tip: het is beter om de aardappelen in hun geheel te koken zodat ze niet te veel water opnemen.
Laat de aardappelen na het koken afkoelen en schil ze. Stamp de aardappelen met een vork en vorm er een gelijkmatig deeg van.
Breng het aardappeldeeg op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Ik weet uit ervaring dat nootmuskaat de sleutel is tot een fantastische smaak, dus wees er niet te zuinig mee!
Voeg de eierdooier en boter toe en meng goed. Let op: de boter moet koud zijn voor een betere consistentie.
Vorm van het aardappelmengsel schijfjes en bak ze in hete olie in de pan aan beide kanten goudbruin. Het is belangrijk dat de olie echt heet is, anders nemen de aardappels te veel vet op en worden ze niet echt knapperig.
Serveer de Macaire aardappelen onmiddellijk en geniet!