ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Makkelijke en snelle groene mangochutney

Deze groene mangochutney is snel, gemakkelijk en een paar weken houdbaar.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 3 Groene onrijpe mango's Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van suiker Toegevoegd aan
  • 14 Kop Witte azijn Toegevoegd aan
  • 1 Rode chilipeper, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel geraspte gember Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Kurkuma Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Begin met het wassen van je mango's. Overhaast deze stap niet. Voorzichtig spoelen verwijdert het natuurlijke sap dat op de schil kan achterblijven en een bittere smaak kan geven aan het eindproduct.

2. Stap

Schil de mango's en snijd ze in kleine stukjes. Houd de mango tijdens het snijden opzij om te voorkomen dat je de pit in het midden raakt.

3. Stap

Meng in een grote pan de in blokjes gesneden mango's, suiker, azijn, fijngehakte chilipeper, geraspte gember, kurkuma en zout. Beknibbel niet op de gember, die geeft een lekkere warme smaak aan de chutney.

4. Stap

Roer dit mengsel op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Zodra de suiker is opgelost, breng je het aan de kook, zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 45-60 minuten sudderen tot het dik wordt.

5. Stap

Roer de chutney af en toe goed door. Laat het niet aanbranden op de bodem van de steelpan, pas het vuur aan als dat nodig is.

6. Stap

Zodra de chutney indikt tot de gewenste consistentie, zet je het vuur uit. Denk eraan dat de chutney nog wat dikker wordt als hij afkoelt.

7. Stap

Laat de chutney afkoelen voordat je hem overdoet in schone, gesteriliseerde potten. Onmiddellijk bewaren terwijl het heet is, kan de groei van bacteriën bevorderen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten