Bron :: Freepik
Makkelijke en snelle groene mangochutney
Deze groene mangochutney is snel, gemakkelijk en een paar weken houdbaar.
Ingrediënten
- 3 Groene onrijpe mango's
- 1 Kop Van suiker
- 1⁄4 Kop Witte azijn
- 1 Rode chilipeper, fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1⁄2 theelepel Kurkuma
- zout
Laatste folders
Procedure
Begin met het wassen van je mango's. Overhaast deze stap niet. Voorzichtig spoelen verwijdert het natuurlijke sap dat op de schil kan achterblijven en een bittere smaak kan geven aan het eindproduct.
Schil de mango's en snijd ze in kleine stukjes. Houd de mango tijdens het snijden opzij om te voorkomen dat je de pit in het midden raakt.
Meng in een grote pan de in blokjes gesneden mango's, suiker, azijn, fijngehakte chilipeper, geraspte gember, kurkuma en zout. Beknibbel niet op de gember, die geeft een lekkere warme smaak aan de chutney.
Roer dit mengsel op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Zodra de suiker is opgelost, breng je het aan de kook, zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 45-60 minuten sudderen tot het dik wordt.
Roer de chutney af en toe goed door. Laat het niet aanbranden op de bodem van de steelpan, pas het vuur aan als dat nodig is.
Zodra de chutney indikt tot de gewenste consistentie, zet je het vuur uit. Denk eraan dat de chutney nog wat dikker wordt als hij afkoelt.
Laat de chutney afkoelen voordat je hem overdoet in schone, gesteriliseerde potten. Onmiddellijk bewaren terwijl het heet is, kan de groei van bacteriën bevorderen.