Bron :: Pixabay: varintorn
Makkelijke Magische Chocolade Custard Cake
De zachte, warme custardvulling in combinatie met de decadente chocoladetaart zorgt echt voor dit troostende en verrukkelijke dessert!
Ingrediënten
Voor de taart:
- 1 Kop Bloem voor alle doeleinden
- 0.3 Kop Ongezoet cacaopoeder
- 1⁄2 theelepel Bakpoeder
- 1⁄4 theelepel zout
- 1⁄2 Kop Ongezouten boter, zacht
- 1 Kop suiker
- 2 Grote eieren
- 1 theelepel Vanille-extract
Voor de vla:
- 2 kopjes melk
- 4 Grote eierdooiers
- 1⁄2 Kop kristalsuiker
- 2 tbls maïszetmeel
- 1⁄4 Kop Ongezoet cacaopoeder
Laatste folders
Procedure
Verwarm eerst de oven voor op 350°F en vet dan een ovenschaal in. Ik heb gemerkt dat een springvorm de beste resultaten geeft voor deze taart.
Zeef voor de cake de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom.
Klop in een andere kom de verzachte boter en suiker samen tot een romig geheel. Dit gaat veel makkelijker als de boter op kamertemperatuur is.
Voeg langzaam één voor één de eieren toe aan de kom en zorg ervoor dat je goed klopt na het toevoegen van elk ei. Meng het vanille-extract erdoor. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het botermengsel en klop tot het net gecombineerd is.
Giet het cakebeslag in de voorbereide ovenschaal en strijk het gelijkmatig uit met een lepel of spatel.
Verwarm voor de custard de melk in een steelpan op middelhoog vuur tot het heet is, maar niet kookt.
Klop in een andere kom de eidooiers, suiker, maïzena en cacaopoeder door elkaar. Klop geleidelijk de hete melk erdoor tot het gecombineerd is.
Giet de custard gelijkmatig over het cakebeslag in de schaal. Het zal in het cakebeslag zakken en dat is precies zoals het hoort.
Bak gedurende 50-60 minuten of tot de cake gebakken is en de custard gestold is.