Bron :: LauriPatterson from Getty Images Signature
Mini Quiche Lorraine
Heerlijke mini quiche lorraine die perfect zijn voor feestjes als snel tussendoortje. Ze zijn lekker warm of koud, dus je kunt ze van tevoren maken.
Ingrediënten
- 1 verpakking Geperst deeg
- 100 g Gerookt spek
- 100 g Emmentaler kaas
- 2 stukjes Grote eieren
- 200 ml Kookroom
- Zout en zwarte peper om op smaak te brengen
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het geperste deeg in 12 gelijke delen en leg ze in een muffinvorm om quicheschelpen te vormen.
Bak het in blokjes gesneden gerookte spek in een koekenpan. Persoonlijk raad ik aan om het iets langer te laten bakken, zodat het mooi krokant wordt.
Bereid de quichevulling door het spek, de geraspte Emmentaler, de eieren en de kookroom in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel deze vulling gelijkmatig over het deeg in de vorm.
Bak de quiche ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij mooi goudbruin is.