Bron :: Pixabay: mhburton
Omelet verse geitenkaas
De pittigheid van de geitenkaas vormt een perfecte aanvulling op de luchtige eieren en verse kruiden, waardoor dit gerecht een goed afgeronde traktatie is, en dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het voedzaam is.
Ingrediënten
- 4 Grote eieren
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tbls boter
- 1⁄2 Kop Geitenkaas, verkruimeld
- 2 tbls Verse kruiden naar keuze (bv. bieslook peterselie tijm)
Laatste folders
Procedure
Begin met het breken van je eieren in een kom. Klop ze goed door tot je een egaal geel mengsel hebt. Voeg tijdens het mengen het zout en de zwarte peper toe. Je kunt je eieren het beste kruiden voordat ze in de pan gaan voor een gelijkmatig gekruide omelet.
Verhit de olijfolie en boter in een pan met antiaanbaklaag die geschikt is voor omeletten (een diameter van ongeveer 20 cm werkt goed) op middelhoog vuur. Olijfolie voorkomt dat boter aanbrandt, terwijl boter een lekkere smaak toevoegt.
Zodra de pan is verwarmd en de boter is gesmolten, giet je het eimengsel in de pan. Laat het ongestoord bakken tot het begint te stollen aan de randen, meestal duurt dit ongeveer 2-3 minuten. Geduld is in dit stadium de sleutel.
Als je omelet begint op te stijven, strooi je de verkruimelde geitenkaas gelijkmatig over de helft van de omelet. Niet te veel om de structuur van de omelet te behouden.
Til nu de rand van de omelet op met een spatel en vouw hem dubbel. Bak nog een minuut, of tot de kaas begint te smelten. Als je je omelet liever wat gaarder hebt, dek de pan dan af voor deze stap.
Maak het af met een strooi verse kruiden vlak voor het opdienen. De kruiden voegen een levendige noot toe aan de rijke omelet.