ADVERTENTIE

Bron :: merc67 from Getty Images

Ongebakken fruitcheesecake met mascarpone

Ongebakken fruitcheesecake met mascarpone is een zachte en frisse dessert, vooral gewaardeerd in de zomermaanden. Het is snel en gemakkelijk te bereiden en het koelende effect is ideaal om de dag af te sluiten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Tekst

  • 200 g Koekjes van biscuitdeeg Toegevoegd aan
  • 90 g Gesmolten boter Toegevoegd aan

Inhoud

  • 500 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 200 g Slagroomkwark Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 250 ml Slagroom Toegevoegd aan

Fruitsaus

  • 300 g fruit naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 verpakking Gelatine Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem van een ingevette taartvorm en laat het in de koelkast stollen.

2. Stap

Mascarpone, kwark, suiker en vanillesuiker tot een glad mengsel kloppen. Voeg dan de room toe en klop nog even.

3. Stap

Giet de vulling op de gestolde korst en laat het minstens 2 uur stollen in de koelkast.

4. Stap

We wassen het fruit en snijden het fijn. We bereiden de gelatine volgens de instructies op de verpakking en mengen het met het fruit.

ADVERTENTIE
5. Stap

We gieten het op de gestolde vulling en laten het nog minstens een uur in de koelkast stollen.

6. Stap

Voor het serveren van de cheesecake halen we deze voorzichtig uit de vorm. We kunnen serveren met vers fruit en slagroom ter decoratie.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Ongebakken fruitcheesecake met mascarpone

Ongebakken fruitcheesecake met mascarpone is een zachte en frisse dessert, vooral gewaardeerd in de zomermaanden. Het is snel en gemakkelijk te bereiden en het koelende effect is ideaal om de dag af te sluiten.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem van een ingevette taartvorm en laat het in de koelkast stollen.

2. Stap

Mascarpone, kwark, suiker en vanillesuiker tot een glad mengsel kloppen. Voeg dan de room toe en klop nog even.

3. Stap

Giet de vulling op de gestolde korst en laat het minstens 2 uur stollen in de koelkast.

4. Stap

We wassen het fruit en snijden het fijn. We bereiden de gelatine volgens de instructies op de verpakking en mengen het met het fruit.

5. Stap

We gieten het op de gestolde vulling en laten het nog minstens een uur in de koelkast stollen.

6. Stap

Voor het serveren van de cheesecake halen we deze voorzichtig uit de vorm. We kunnen serveren met vers fruit en slagroom ter decoratie.

Ingrediënten
Tekst
200 g
Koekjes van biscuitdeeg
90 g
Gesmolten boter
Inhoud
500 g
mascarpone
200 g
Slagroomkwark
100 g
suiker
1 stuk
vanillesuiker
250 ml
Slagroom
Fruitsaus
300 g
fruit naar smaak
1 verpakking
Gelatine