Ongebakken gezonde aardbeien cheesecake
Ik maak meestal gebakken cheesecakes. Maar ik heb ook een ongebakken versie geprobeerd met aardbeien in een gezondere variant.
Ingrediënten
Basis
- 80 g Gemengde havermoutvlokken
- 25 g Kokosmeel
- 15 g Geraspte kokos
- 20 g Vanille-eiwit is niet nodig
- 50 ml water
- 30 g Gemixte veenbessen met een beetje water hoeven niet gebruikt te worden
- 10 g Honing
- 20 g Kokosolie
Aardbeiensectie
- 350 g Bevroren aardbeien laten ontdooien
- 1⁄2 pakketten Aardbeienpuddingpoeder
- 10 g Honing zoetstof
Crème
- 500 g Zachte kwark
- 40 g Vervang de aardbeienproteïne door zoetstof
- 10 g Tussen
- Bladgelatine
Laatste folders
Procedure
Meng alle ingrediënten voor de basis en druk op de bodem van een ronde vorm (20cm) bekleed met bakpapier.
We mengen aardbeienpuddingpoeder in het sap van de aardbeien. We mixen de aardbeien en laten ze koken met het puddingpoeder en de honing. We koken tot het dik wordt.
We mengen kwark, proteïne en honing. We bereiden de gelatine voor volgens de instructies – laat de plakjes gedurende 10 minuten in een kom met 6 eetlepels water wellen. Daarna verwarmen we het boven een vlam en roeren we tot de gelatine is opgelost (niet koken!). Voeg 2 eetlepels crème toe aan de gelatine en roer. Meng dit mengsel met de crème. We doen de helft van de crème op de korst.
In de tweede helft doen we 2 eetlepels aardbeienmix en doen we het op het eerste deel van de room.
We verspreiden de rest van het aardbeienmengsel over de taart. We zetten de voorbereide cheesecake in de koelkast om 's nachts op te stijven.