Osie Hniezda
Met dit gistdeeg is het heel prettig werken. Het deeg is zo elastisch als klei.
Ingrediënten
Ingrediënten
- 500 g Glad meel
- Knijpen Gereedschappen
- 10 g Droge gist
- 80 g Suiker
- 75 g Boter
- 200 ml lauwe melk
2 eieren Vulling
- 130 g Suiker
- 20 g Gemalen Ceylon kaneel
- 100 g Boter
- 100 g Walnoten
Crème na het bakken
- 250 g mascarpone
- 30 g Poedersuiker of naar smaak
- 150 vanille G Griekse yoghurt vet
Laatste folders
Procedure
Eieren en boter moeten op kamertemperatuur zijn.
We verwarmen de melk. We breken de eieren en doen ze in een kom. We voegen suiker en een snufje zout toe, we roeren met een garde. We voegen zachte boter toe en kloppen het samen met het ei-suikermengsel. We gieten warme melk in, roeren. We mengen de bloem met de gist. We voegen de bloem met gist geleidelijk toe aan het vloeibare mengsel. Met behulp van een keukenmachine kneden we een glad en elastisch deeg. Het deeg mag niet plakkerig zijn. We bedekken het met folie of een doek en laten het op een warme plaats rijzen gedurende ongeveer 1 uur.
Vulling:
Gesmolten (of gesmolten) boter mengen we met kaneel en suiker. Hak de walnoten fijn.
We roll out the leavened dough (we just stretched it with our hands) to about (0.5 cm). We spread it with filling and sprinkle with walnuts. We cut about 5 cm wide pieces (12 pieces) and place them on a baking tray lined with baking paper.
Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende ongeveer 22-30 minuten.
We mengen mascarpone met yoghurt, vanille en suiker.
Na het bakken bestrijken we met room en bestrooien we met gehakte noten, pistachenoten.