Bron :: Bernadette Wurzinger for Getty Images
Oud en Nieuw Dessert Chocolade Mousse
Een heerlijk en rijk dessert met chocolade, perfect om een feestelijke Oud en Nieuw avond af te sluiten. Dit dessert is niet te zwaar en heeft een mooi, diep chocolade aroma.
Ingrediënten
- 200 g bitterzoete chocolade
- 2 lepel cacao
- 3 lepel suiker
- 200 ml slagroom
- 1 Knijpen zout
Laatste folders
Procedure
1. Voor de chocolademousse verkruimel je de chocolade in een kom en smelt je deze au bain-marie. Let op dat er geen water in de chocolade komt, anders stolt het.
Voeg de cacao, suiker en een snufje zout toe aan de chocolade en roer goed.
Klop de slagroom stijf en vouw deze voorzichtig door het chocolademengsel.
4. Verdeel het chocoladeachtige nieuwjaarsdessert over 4 dessertkommen en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast totdat ze stevig zijn.
Decoreer het chocolademousse-dessert voor oud en nieuw met ornamenten en geluksbrengers voor de jaarwisseling.