Bron :: Freepik
Ouderwetse No-Bake Chocolade Eclair Cake
Deze decadente Chocolade Eclair Cake is een publiekstrekker, met pure chocolade van goede kwaliteit in de ganache, die de algehele smaak verbetert en een vleugje verfijning toevoegt.
Ingrediënten
- 2 pakketten Instant vanillepudding
- 3 kopjes Van melk
- 1 pakket Roomkaas, verzacht
- 1 container Slagroomtoefjes, ontdooid
- 1 Pakket Van Graham crackers
- 1⁄2 Kop Ongezouten boter
- 1 Kop Kristalsuiker
- 0.3 Kop Ongezoet cacaopoeder
- 2 lepels Van puur vanille-extract
- 1⁄2 Kop Pure chocolade van goede kwaliteit (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Begin met het kloppen van de instant pudding en melk tot het begint in te dikken. Dit duurt meestal ongeveer 2-3 minuten.
Voeg de zachte roomkaas toe aan het puddingmengsel. Zorg ervoor dat je goed mengt tot er geen klontjes meer zijn. Ik raad aan om een handmixer te gebruiken voor een gladder mengsel.
Spatel de slagroom er voorzichtig door om het mengsel luchtig te houden.
Bereid vervolgens een 9x13-inch ovenschaal voor door de bodem te bedekken met een enkele laag graham crackers.
Giet de helft van het romige puddingmengsel over de laag graham crackers en verdeel gelijkmatig.
Herhaal nog een laag graham crackers en dan de rest van de pudding.
Maak het af met een laatste laag graham crackers bovenop.
Om het chocoladeglazuur te maken, meng je de boter, suiker en cacao in een steelpan op middelhoog vuur. Kook tot het mengsel zachtjes kookt, haal het dan van het vuur en roer het vanille-extract en de pure chocolade (indien gebruikt) erdoor. Blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is en de saus glad is.
Giet het warme chocoladeglazuur over de bovenste laag graham crackers en strijk het glad met een spatel.
Dek de cake af en zet hem minstens 4 uur in de koelkast, of het liefst een hele nacht voor het beste resultaat. De graham crackers zullen zachter worden, waardoor ze cake-achtig worden, en de smaken zullen zich prachtig vermengen.