Bron :: FB: Retro sütik és ételek
Patata Langos Pasta Recept
Heerlijke aardappel langos, perfect voor lunch of diner.
Ingrediënten
- 500 g aardappel
- 400 g Tarwebloem
- 20 g verse gist
- 1 theelepel Zout
- 1 snufje suiker
- 1⁄2 dl melk
Laatste folders
Procedure
We kunnen het deeg maken door de bloem, gist, zout en suiker te mengen, dan de warme melk en gekookte, gepureerde aardappelen toe te voegen.
Laat het deeg na een lange kneedtijd ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats totdat het in volume is verdubbeld.
We scheuren het gerezen deeg in stukjes ter grootte van een handpalm, vormen elk stuk in een bal en laten ze nog 15 minuten rusten.
We verwarmen olie in een pan, dan bakken we de deegballetjes in ongeveer 180 graden olie, aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. We bakken eerst het bovenste gedeelte, dan draaien we ze om.
We bedekken de hete langos met keukenpapier om overtollige olie op te nemen. Serveer naar smaak met knoflookolie, zure room, kaas of verschillende toppings.