ADVERTENTIE

Bron :: FB: Retro sütik és ételek

Patata Langos Pasta Recept

Heerlijke aardappel langos, perfect voor lunch of diner.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 500 g aardappel Toegevoegd aan
  • 400 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 20 g verse gist Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 snufje suiker Toegevoegd aan
  • 12 dl melk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

We kunnen het deeg maken door de bloem, gist, zout en suiker te mengen, dan de warme melk en gekookte, gepureerde aardappelen toe te voegen.

2. Stap

Laat het deeg na een lange kneedtijd ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats totdat het in volume is verdubbeld.

3. Stap

We scheuren het gerezen deeg in stukjes ter grootte van een handpalm, vormen elk stuk in een bal en laten ze nog 15 minuten rusten.

4. Stap

We verwarmen olie in een pan, dan bakken we de deegballetjes in ongeveer 180 graden olie, aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. We bakken eerst het bovenste gedeelte, dan draaien we ze om.

5. Stap

We bedekken de hete langos met keukenpapier om overtollige olie op te nemen. Serveer naar smaak met knoflookolie, zure room, kaas of verschillende toppings.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten