Bron :: Pixabay: Bru-nO
Perfect Gezonde Gegrilde Courgette Chips
Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, worden deze chips een vast onderdeel van je gezonde snackroutine.
Ingrediënten
- 2 Grote courgettes
- 1 eetlepel Olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Een snufje paprikapoeder of andere gewenste kruiden
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van je grill op middelhoog vuur. Ik heb gemerkt dat de juiste temperatuur een groot verschil kan maken in het grillproces. Als het te heet is, kunnen je frietjes verbranden; als het te koel is, worden ze waarschijnlijk klef.
Terwijl je grill opwarmt, maak je de courgettes schoon en snijd je ze in dunne ronde schijven, ongeveer 1/8 mm dik - hoe dunner ze zijn, hoe knapperiger ze worden. Probeer de plakjes zo gelijkmatig mogelijk te maken, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Meng in een grote kom de gesneden courgette met olijfolie, zout, peper en de kruiden van je keuze. Onthoud dat minder meer is bij het kruiden; het is beter om te weinig te zouten en later aan te passen als dat nodig is.
Leg de plakjes in een enkele laag direct op het voorverwarmde grillrooster en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Overlappingen kunnen leiden tot ongelijkmatige garing, wat er in mijn ervaring toe leidt dat sommige frietjes verbranden terwijl andere zacht blijven.
Grill de courgetteplakken ongeveer 10-15 minuten en draai ze dan voorzichtig om met een tang. De eerste kant duurt normaal gesproken langer dan de tweede kant. Houd ze dus goed in de gaten na het omdraaien om te voorkomen dat ze te gaar worden.
Grill de andere kant nog 5-7 minuten, of tot ze mooi bruin en krokant zijn naar jouw smaak.
Haal de frietjes van de grill en laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze opeet. Ze zullen nog wat knapperiger worden als ze afkoelen.