Bron :: fotografiche from Getty Images
Pizzabodem van rode tomaten
Echt smakelijk en gemakkelijk recept voor een pizzabodem van verse rode tomaten. Dit recept is ideaal als basis voor al je favoriete pizzavariaties
Ingrediënten
- 10 stuk Rode tomaten
- 1 stuk Grote ui
- 3 kruidnagel knoflook
- 1 lepel Gedroogde basilicum
- 1 lepel Gedroogde oregano
- gemalen zwarte peper
- 1⁄2 lepel zout
- 2 lepels olijfolie
Laatste folders
Procedure
Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Schil en snijd de ui en knoflook fijn.
Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn.
Voeg de gesneden tomaten, basilicum, oregano, zout en peper toe. Roer en laat het ongeveer 30 minuten sudderen op een licht afgekoelde plaat, tot de tomaten uiteengevallen zijn en de saus is ingedikt.
Meng de saus glad met een staafmixer. Als het te dik is, voeg dan wat water toe.
De saus is klaar en klaar voor gebruik op de pizza. Je kunt het afkoelen en een week in de koelkast bewaren, of je kunt het invriezen voor later gebruik.