Pompoen cheesecake met room topping
Ik heb dit een tijdje geleden gemaakt, maar de smaak was geweldig. Je zou het misschien niet denken, maar pompoen past goed in zo'n dessert.
Ingrediënten
Tekst
- We kunnen ook de klassieke van boterkoekjes gebruiken
- 170 g Havervlokken
- 80 g walnoten
- 1 stukjes ei
- 100 g boter
- 3 suiker/honing
Crème
- 500 g Zachte kwark
- 250 g Van pindakaas
- 400 g Pompoenpuree van hokkaido
- 4 el Honing
- 3 ei
- 2 el Gladde speltmeel
- 2 theelepel Kaneel
- 1⁄2 theelepel gemalen gember
Glasur
- 100 g zure room
- 1 verpakking vanillesuiker
Laatste folders
Procedure
Als eerste mixen we de walnoten en haverkorrels. We mengen deze met het ei, de gesmolten boter en de honing. De voorbereide mix stampen we op de bodem van de taartvorm (diameter 24cm) bekleed met bakpapier (alleen aan de onderkant).
Prik de vork in en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten.
We bereiden de room door kwark, smeermargarine en pompoenpuree te mengen. Voeg één voor één de eieren toe en mix elke keer. Voeg dan de bloem, zoetstof, kruiden toe en meng alles samen (of mix met een handmixer).
Giet de crème op de voorbereide korst en bak in een voorverwarmde oven op 150 graden voor ongeveer 1 uur. Plaats een bakplaat met water op de bodem van de oven. Na het bakken kan de cheesecake in het midden lichtjes wankelen. Laat het nog minstens een half uur in de uitgeschakelde oven afkoelen.
Na het afkoelen smeren we het in met zure room, die we zoeten met vanillesuiker.
We versieren het naar onze eigen fantasie en zetten het bij voorkeur 's nachts in de koelkast.