ADVERTENTIE
Bron :: ratmaner from Getty Images
Pompoenketchup
Zelfgemaakte pompoenketchup, met toevoeging van kruidige specerijen. Perfecte aanvulling op vlees en broodjes.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
Hoofdcomponenten
- 1 stuk Grote pompoen
- 500 g suiker
- 100 milliliter wijnazijn
Kruiden
- 1 theelepel Kaneel
- 1 theelepel Anjers
- zout en peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Schil de pompoen, snijd het in blokjes, verwijder de zaadnesten. Plaats de gesneden pompoen in een grote pot.
2. Stap
Voeg suiker, azijn en alle kruiden toe aan de pot. Roer.
3. Stap
Kook op middelhoog vuur voor ongeveer een uur, tot de pompoen zacht is en de saus dikker wordt.
4. Stap
Giet de hete ketchup in schone potten, draai ze onmiddellijk dicht. Laat ze afkoelen.
5. Stap
Bewaar op een koele plaats. Smakelijk eten!