ADVERTENTIE
Pompoenpotje met gestoofd rundvlees

Pompoenpotje met gestoofd rundvlees

Pompoenpotje is zo'n klassieke zondagse lunch die je het hele jaar door kunt genieten. Als je er knoedels bijdoet bedekt met vleessap, is het een lunch vol jeugdherinneringen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 300 g rundvlees Toegevoegd aan
  • 2 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • Gemalen krent Toegevoegd aan
  • gemalen rode peper Toegevoegd aan
  • 1 stukjes pompoen Toegevoegd aan
  • 500 ml melk Toegevoegd aan
  • 2 stukjes laurierblad Toegevoegd aan
  • plantaardige olie Toegevoegd aan
  • verse dille Toegevoegd aan
  • 200 ml kookroom Toegevoegd aan
  • gewoon meel Toegevoegd aan
  • azijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Eerst sneed ik het rundvlees in blokjes. Ik fruitte twee uien tot ze glazig waren in olie en voegde het vlees toe. Ik liet het goed aantrekken, voegde zout, gemalen zwarte peper, gemalen karwij en gemalen rode peper toe en goot er ongeveer 3 dl water over. Ik liet het afgedekt sudderen. Af en toe voegde ik wat water toe, we houden van veel sap. Deze wordt mooi dik, dus je hoeft het niet te verdikken.

Pompoenpotje met gestoofd rundvlees - stap voor stap bereiding 1
2. Stap

Terwijl het vlees zacht stikte, heb ik een grote pompoen schoongemaakt en deze op een grove rasp geraspt. Ik heb het in een beetje olie gestikt, gezouten, met melk overgoten en 2 laurierblaadjes toegevoegd.

Pompoenpotje met gestoofd rundvlees - stap voor stap bereiding 1
3. Stap

Nadat het ongeveer 15 minuten had gekookt, voegde ik een handvol gehakte dille toe, suiker naar smaak en room om te koken. Na slechte ervaringen met stolling voeg ik azijn of citroensap toe na het verwijderen van het vuur. We serveren met dumplings, of eventueel gekookte aardappelen. Eet smakelijk 😋

Pompoenpotje met gestoofd rundvlees - stap voor stap bereiding 1

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Mis-Mas

Pompoenpotje met gestoofd rundvlees

Pompoenpotje is zo'n klassieke zondagse lunch die je het hele jaar door kunt genieten. Als je er knoedels bijdoet bedekt met vleessap, is het een lunch vol jeugdherinneringen.

180
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Eerst sneed ik het rundvlees in blokjes. Ik fruitte twee uien tot ze glazig waren in olie en voegde het vlees toe. Ik liet het goed aantrekken, voegde zout, gemalen zwarte peper, gemalen karwij en gemalen rode peper toe en goot er ongeveer 3 dl water over. Ik liet het afgedekt sudderen. Af en toe voegde ik wat water toe, we houden van veel sap. Deze wordt mooi dik, dus je hoeft het niet te verdikken.

2. Stap

Terwijl het vlees zacht stikte, heb ik een grote pompoen schoongemaakt en deze op een grove rasp geraspt. Ik heb het in een beetje olie gestikt, gezouten, met melk overgoten en 2 laurierblaadjes toegevoegd.

3. Stap

Nadat het ongeveer 15 minuten had gekookt, voegde ik een handvol gehakte dille toe, suiker naar smaak en room om te koken. Na slechte ervaringen met stolling voeg ik azijn of citroensap toe na het verwijderen van het vuur. We serveren met dumplings, of eventueel gekookte aardappelen. Eet smakelijk 😋

Ingrediënten
300 g
rundvlees
2 stukjes
De Ui
zout en peper
Gemalen krent
gemalen rode peper
1 stukjes
pompoen
500 ml
melk
2 stukjes
laurierblad
plantaardige olie
verse dille
200 ml
kookroom
gewoon meel
azijn